ES-SO en vakbeurs R+T bundelen krachten voor slimme zonwering in klimaatbestendige gebouwen

Al meer dan vijf decennia is de vakbeurs R+T in Stuttgart het epicentrum voor innovaties op het gebied van rolluiken, deuren/poorten en zonwering. Vanaf dit jaar is koepelorganisatie ES-SO (European Solar Shading Organisation) strategische partner van R+T. Op de editie 2024, van 19 tot 23 februari, houdt ES-SO onder meer een seminarie over klimaatbestendige gebouwen en ‘kampvuursessies’ rond de rol van zonwering in een duurzamere toekomst.

Vakbeurs R+T sluit aan bij de missie van ES-SO om het belang van zonwering te benadrukken voor een duurzamere toekomst. Anders Hall, voorzitter ES-SO:

"Samen met R+T delen wij de visie van een toekomst waarin slimme zonwering niet alleen comfort biedt, maar een cruciale rol speelt in duurzame gebouwen. Onze samenwerking met R+T 2024 gaat verder dan alleen de vakbeurs; het is een belofte om samen een veerkrachtige en energiezuinige wereld te creëren. We pleiten voor regelgeving in zonwering en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de inspanningen voor een groenere, koelere, en duurzamere toekomst."

ES-SO-seminarie: klimaatbestendige gebouwen

Tijdens R+T 2024, op 21 februari (9.30 – 12.30 uur), geeft ES-SO een seminarie over ‘Klimaatbestendigheid via slimme zonwering’. Daarbij worden de nieuwste ontwikkelingen besproken op het gebied van slimme zonwering, met onderwerpen als windbestendigheid en automatisering. Ook zal Jonathan Duwyn, vanuit de United Nations Global Building Alliance, een presentatie geven over de toekomst van een circulaire economie. Zonwering zal een cruciale rol spelen in deze economie, door aan te sluiten bij principes die bijdragen aan energie-efficiëntie en een positieve impact hebben op het milieu. Deze aanpak benadrukt het creëren van producten en systemen met een focus op aanhoudende duurzaamheid, recycleerbaarheid en hergebruik.

ES-SO-kampvuursessies: energie-efficiënte zonwering

Op 22 en 23 februari houdt ES-SO kampvuursessies over duurzaamheid en slimme zonwering. Op verschillende stands op R+T 2024 kom je in amper 20 minuten te weten hoe slimme zonwering de ultieme energie-efficiënte oplossing kan zijn voor klimaatbestendige gebouwen. Deelnemende bedrijven zijn: Verano (stand 5b21), Sattler (1c72), Renson (6a12), Para (1d72), Harol (6c31), Somfy (5a32), Winsol (5d41) en Dickson Constant (1d51).

ES-SO zelf is de hele vakbeurs aanwezig in de inkomhal, stand EO328. Bezoekers kunnen er kennismaken met vertegenwoordigers van de organisatie en uiteraard met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slimme zonwering. Ook kunnen ze info inwinnen over het kennisdelingsplatform van ES-SO. ES-SO is enthousiast over de strategische samenwerking met R+T en kijkt ernaar uit om bij te dragen aan de dialoog over duurzaamheid, klimaatbestendigheid en de rol van zonwering in een duurzamere toekomst. Lees meer op: R+T - Create. Sustainable. Future. TogetheR+T. | Messe Stuttgart (messe-stuttgart.de)

ES-SO lanceert Global Shading Day 2024

Tijdens de vakbeurs vestigt ES-SO ook al de aandacht op Global Shading Day 2024, op 21 maart. Met dit initiatief wil ES-SO consumenten en beleidsmakers bewust maken van het belang van zonwering in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Slimme zonwering is een passieve koeloplossing, van vitaal belang voor energie-efficiëntie en klimaatbestendigere gebouwen, zeker nu de klimaatverandering onverminderd doorzet.

Over ES-SO

De European Solar Shading Organisation (ES-SO) is het toonaangevende netwerk van verenigingen voor zonwering in heel Europa. ES-SO richt zich op duurzaamheid en promoot slimme zonweringoplossingen voor klimaatbestendige gebouwen. Meer info op www.es-so.com.


Over R+T

R+T is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren/poorten en zonweringsystemen. In zijn 50-jarig bestaan heeft R+T zijn beursthema's met succes naar verschillende internationale markten gebracht. Meer info op www.rt-expo.com.


Over Verozo

Verozo, de Belgische Beroepsvereniging Zonwering en Rolluiken - is het ​
informatiepunt voor particulieren, ​professionelen en ​
overheidsinstanties ​ die meer willen weten over de voordelen, de vele ​
mogelijkheden en de werking van zonwering en rolluiken. Conceptueel ​
voorziene zonwering en rolluiken ​ leveren een merkbare bijdrage aan ​“duurzame ​ gebouwen” die minder energieverbruik koppelen aan een gezond binnenklimaat ​ voor de gebruikers. Meer info op www.verozo.be


Voor meer info

ES-SO I Ann Van Eycken (Secretaris-generaal) I ann.vaneycken@es-so.com I +32 2 313 99 44